Toneelvereniging Kruudmoes uit Klazienaveen

Beter geheeld dan verspeeld 2012

 

Toneelvereniging Kruudmoes speelt “Beter gespeeld dan Geheeld”

Toneelvereniging Kruudmoes Klazienaveen uit t Kruidenveld is er weer in geslaagd om een prachtig stuk uit te zoeken, het stuk heet “Beter gespeeld dan geheeld”, en is geschreven door Herman Kugelstadt. Het is een avondvullend blijspel in drie bedrijven.  Als voorzitter van de verfraaiing van het stadsaanzicht, is Opperwachtmeester Op den Oord er maar wat trots op, dat hij bij de ingebruikname van de gerenoveerde stadsfontijn de feestspeech mag houden. Daarvoor heeft hij zelfs ongevraagd de vakantie die hij samen met zijn vrouw, ter ere van hun zilveren huwelijksfeest, afgezegd. En daarmee een hoop goodwill verspeeld. Zijn ellende wordt echter nog veel groter als zijn zoon (die het bij zijn eigen vrouw ook al verbruid heeft) met zijn auto en met een flink stuk in zijn kraag, de fontijn in de vernieling rijdt. Wat doe je dan als beëdigt politieman? Kronkelen in allerlei riskante bochten natuurlijk. Maar wat als de overgeëmancipeerde Babs komt opdagen,die de hele zwendel aan het licht wil brengen? Nog meer kronkelen en draaien! Totdat de ware aap uit de mouw komt!

Al met al een prachtig toneelstuk waar u uw lachspieren zeker nodig zult hebben, zoals u van Kruudmoes gewend bent. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door “Muziekservice Sunlight”

Het stuk wordt gespeeld in buurtgebouw Kruidenveld gelegen aan de Akkerdistel 100 in Klazienaveen

Vrijdag 2 Maart, Zaterdag 3 Maart, Vrijdag 9 Maart en Zaterdag 10 Maart (10 Maart is uitverkocht) Kaarten zijn te bestellen bij Gea Stuiver Akkerdistel 127 7891DR Klazienaveen Tel.0591318502. De kaartjes kosten 4 euro voor leden en voor niet leden 5 euro. Incl. Kop koffie of thee. De consumptiemunten zijn 1,10 Euro, dus al met al een betaalbaar en geweldig avondje uit voor het hele gezin.

 Rolverdeling

Jan Vos-speelt, Reinier Op den Oord Heer des huizes; opperwachtmeester van het plaatselijk politiekorps

Ria Oostingh-speelt Anita (wederhelft van Reinier)

Harold Stuiver- speelt Dennis, hun zoon,voetballer en vrachtwagenchauffeur

Suzanne Vos-speelt Marleen, de echtgenote van Dennis en medewerkster in n kledingboetiek

Jolanda Bruinsma- speelt Babs, de ongehuwde overgeëmancipeerde vriendin van Anita


Souffleusse(regie) Trijn Vos

Regisseur Rob van der Ree

Toneelmeester Wim Oostingh

Geluidseffecten en afterparty Muziekservice Sunlight

Cameraman Wim Bruinsma

Maak jouw eigen website met JouwWeb